Onderwijscentrum De Twijn uit Zwolle organiseert jaarlijks schoolkampen voor de leerlingen. De schoolkampen worden georganiseerd voor 11 klassen en 173 leerlingen.
De leeftijd van de leerlingen varieert tussen 10 en 18 jaar.

 

logo de TwijnDe Twijn is een onderwijscentrum voor leerlingen met een lichamelijke, verstandelijke, medische of ernstig meervoudige beperking.
Op de Twijn worden kinderen gestimuleerd, geactiveerd en gefaciliteerd bij het ontwikkelen van de vaardigheden die ze nodig hebben om een betekenisvolle plek in de samenleving te krijgen. Het onderwijscentrum is onderdeel van koepelorganisatie Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle.

De schoolkampen hebben tot doel de leerlingen zelfstandiger en weerbaarder maken en hen voor te bereiden op o.a. werken, wonen en vrije tijd.

Een speciaal schoolkamp zorgt ervoor dat er een (nog) betere binding tussen leerling en leerkracht ontstaat. Doordat zij op elkaar aangewezen zijn, kunnen er doorbraken ontstaan, ook omdat er die week geen schooltijden zijn en er 'doorgewerkt' kan worden.
De kampen vinden plaats in aangepaste accommodaties, t.w. Bio Vakantieoord Arnhem (7x), 2 in groepsaccommodaties op Texel en Vlieland en 2 op een camping. Voor het vervoer wordt gebruik gemaakt van rolstoelbussen.

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl