Optreden JKF Music Kids!

Ze waren er klaar voor, de JKF Music Kids onder de bezielende leiding van Alex Hanssen. Voor hun optreden in Rozet Arnhem ter gelegenheid van de negende Wereld Gehandicapten Dag op 3 december jl.

De JKF Music Kids bestonden deze middag uit slagwerkers en een musicalgroep. Op hun vrije zaterdag waren de leerlingen naar Rozet Arnhem gekomen, waar Alex Hanssen, muziektherapeut, al bezig was de instrumenten klaar te zetten. Sommige leden van het orkest hebben een beperking, anderen niet.

"Alles gebeurt op basis van gelijkwaardigheid" zei Alex Hanssen over de kinderen met en zonder beperking in de projectgroepen. En hij legde de toehoorders uit hoe de muziektherapie de leerlingen helpt bij het plannen en structureren in hun dagelijks leven. Erg belangrijk voor het bevorderen van participatie. Eén van de speerpunten van het JKF Kinderfonds.

De JFK Music Kids bewezen vervolgens in hun optreden hoe talentvol ze zijn. De slagwerkgroep bestaat uit verschillende leerlagen uit het onderwijs. De leerlingen speelden diverse stukken en daaruit bleek de progressie die zij tijdens de muziektherapie doormaken, heel belangrijk voor hun ontwikkeling in het dagelijks leven.

Alex Hanssen gaf met de JKF Music Kids ook een klein voorproefje uit de volgende musical, er werden stukjes gezongen van drie liedjes uit de musical 'Kaboem Retteketet', de kinderen hadden er overduidelijk plezier in. Het voorproefje was volgens Alex Hanssen bedoeld om de toehoorders aan te sporen in juni 2017 de gehele voorstelling te komen zien.

Het JKF Kinderfonds ondersteunt activiteiten die het kinderen met een lichamelijke beperking mogelijk maakt gewoon deel te nemen aan de maatschappij. Daarom ondersteunt het fonds al 35 jaar deze muziektherapie.

 

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl