Stiching BES organiseerde rolstoeldanswedstrijd

Stichting Bewegen en Sport voor mensen met een functiebeperking ontving een bijdrage van het JKF Kinderfonds voor de organisatie van de Showdance rolstoeldanswedstrijd op 21 mei 2016 in de Sporthal te Meerlo.

 

De rolstoeldanswedstrijd vond plaats onder de vlag van de IWDF-International Wheelerchair Dance Foundation. De doelgroep bestaat uit alle rolstoeldansers uit Nederland en omringende regio's incl. Engeland. Er werden 120 tot 150 deelnemers met een functiebeperking verwacht. Van de uiteindelijke deelnemers waren er 45 uit de doelgroep van het JKF Kinderfonds.

Doel van de wedstrijd was het bevorderen van de maatschappelijke participatie voor mensen met een functiebeperking, door hen te activeren deel te nemen aan sport- en bewegingsactiviteiten. En aan bezoekers te laten zien wat dansen voor mensen met een beperking betekent.

Uit de evaluatie blijkt dat de organisatie daarin is geslaagd. Het was een geslaagd evenement, de organisatie ontving veel positieve reacties.

Het JKF Kinderfonds zet zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van kinderen en jongvolwassenen tot 30 jaar met lichamelijke beperkingen, door het financieel ondersteunen van onderzoek en projecten die bijdragen aan hun ontwikkeling, zodat zij autonoom kunnen participeren in de maatschappij. Met het oog op deze doelstelling heeft het JKF Kinderfonds graag bijgedragen aan de rolstoeldanswedstrijd, georganiseerd door Stichting BES.

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl