kinderen met een lichamelijke beperking steunen wij
kinderen met een lichamelijke beperking steunen wij
JKF
JKF

Steun in de rug voor 'Groeifabriek'-onderzoek Pluryn

Onlangs werd bekend dat het JKF Kinderfonds (JKF) financieel bijdraagt aan het wetenschappelijk onderzoek rond ‘De groeifabriek’ van Pluryn RVE Research & Development uit Nijmegen. ‘De Groeifabriek’ biedt een online aanvulling op de bestaande zorg voor jongeren met een lichamelijke beperking.

Met de digitale aanvulling willen de onderzoekers beter aansluiten bij de belevingswereld van de deelnemende jongeren. De verwachting is dat zij zich beter kunnen ontwikkelen, zich sterker voelen en minder last hebben van angst, depressie en agressie.

De innovatieve online benadering sluit goed aan bij de wijze waarop jongeren met een lichamelijke beperking informatie verwerken. Zo kunnen zij beter visualiseren, structuur aanbrengen, herhalen en leren door te ervaren. Bij de start kiezen de jongeren een avatar en dit ‘maatje’ helpt ze vervolgens, bijvoorbeeld door alle teksten hardop voor te lezen.

Animatiefilmpjes worden gebruikt om de inhoud van de les uit te leggen. Verder zijn alle opdrachten interactief. De jongeren werken zoveel mogelijk zelfstandig, maar krijgen assistentie als dat nodig is. De kracht van De Groeifabriek zit hem in de korte duur. De Groeifabriek is een efficiënte aanvulling, omdat er maar enkele uren bovenop de bovenop de bestaande behandeling komen.

Het JKF Kinderfonds zet zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van kinderen en jongvolwassenen tot 30 jaar met lichamelijke beperkingen, door het
financieel ondersteunen van onderzoek en projecten die bijdragen aan hun ontwikkeling, zodat zij autonoom kunnen participeren in de maatschappij.
 
Met het oog op deze doelstelling draagt het JKF graag bij aan het onderzoek van Pluryn.

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl