kinderen met een lichamelijke beperking steunen wij
kinderen met een lichamelijke beperking steunen wij
JKF
JKF

20210024 Focus on FeetMeer dan 90% van de kinderen met Cerebrale Parese (CP) ontwikkelt tijdens de groei een voetdeformiteit (voetvervorming). Het ontwikkelen van een voetdeformiteit heeft grote invloed op het dagelijks functioneren, participatie en kwaliteit van leven, vanwege bijvoorbeeld pijn en balansproblemen.

Revalidatiegeneeskunde Amsterdam UMC/ VUmc gaat bestuderen hoe voetdeformiteiten zich ontwikkelen, zodat ze tijdig gedetecteerd kunnen worden en verdere verslechtering, bijbehorende problemen en de noodzaak voor grote chirurgische voetcorrecties verminderen en ze dus beter behandeld kunnen worden.
Er is nog opvallend weinig bekend over de ontwikkeling van voetdeformiteiten bij kinderen met CP tijdens de groei. Dit komt mede doordat de conventionele loopanalyses maar zeer beperkte informatie geven over de bewegingen en het krachtenspel in de voet. Met nieuw ontwikkelde technieken is dit nu wél mogelijk geworden.

De resultaten van dit onderzoeksproject zullen gepubliceerd worden in internationale wetenschappelijke tijdschriften die voor iedereen toegankelijk zijn (open access). Daarnaast zullen de resultaten gedeeld worden in de nieuwsbrief van het CP expertisecentrum, welke bedoeld is om ouders, kinderen en andere geïnteresseerden te informeren over lopende en afgeronde onderzoeksprojecten binnen het centrum.

Het is een iets fundamenteler project dan gebruikelijk voor het JKF Kinderfonds. Maar omdat het een relevant, haalbaar en origineel project is dat uitgevoerd wordt door een goede onderzoeksgroep is besloten om het project te steunen.

Bijdrage JKF Kinderfonds € 40.000

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl