kinderen met een lichamelijke beperking steunen wij
kinderen met een lichamelijke beperking steunen wij
JKF
JKF

20200072 additionele analysesOm kinderen met CP in hun fysieke en cognitieve ontwikkeling optimaal te ondersteunen, maar ook op lange termijn secundaire gezondheidsproblemen tegen te gaan, is het belangrijk om een op wetenschappelijke kennis gebaseerde aanpak voor het stimuleren van gezonde slaap en de aanpak van slaapproblemen te ontwikkelen. Hiervoor is er al een groot project opgezet dat wordt gefinancierd door het JKF Kinderfonds samen met KFA. Het onderzoeksteam wil graag aanvullende analyses uitvoeren zodat er zicht komt op de meest geschikte methode om slaapkwaliteit en slaapkwantiteit van kinderen met CP in de thuissituatie te kunnen meten.

Het gaat (in het project) om 60 kinderen met cerebrale parese in de leeftijd van 2-12 jaar oud, met een GMFCS classificatie niveau I, II of III.

 

Het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht, een samenwerking tussen het UMC Utrecht en Revalidatiecentrum De Hoogstraat, zal de leidende rol tijdens deze aanvullende analyses vervullen. De expert (kinderneuroloog/somnoloog van Kempenhaeghe is betrokken bij het zorgpadproject en zal kennis over slaap inzetten in dit aanvullende project. Het Centrum voor Slaapgeneeskunde is het grootste slaapgeneeskundige centrum van Nederland, waar derdelijns expertise zorg wordt geboden voor complexe slaapstoornissen en slaapstoornissen bij complexe doelgroepen, waaronder kinderen en mensen met een ontwikkelingsstoornissen.

Bijdrage JKF Kinderfonds € 9.687

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl