Slider

20200057 muurschildering tunneltje het Dorp en aangrenzende wijk

Kinderen en jongeren met en zonder beperking gaan onder leiding van beeldende kunstenaars de voetgangers- en fietstunnel beschilderen die Het Dorp verbindt met de Burgemeesterswijk in Arnhem.

De tunnel zag er niet meer mooi uit, dus een opknapbeurt is wel nodig. Des te leuker om er samen iets heel moois van te maken.

De beeldende kunstenaars uit Het Dorp die een lichamelijke beperking hebben zijn zowel rolmodel, kunstenaar als gebruiker van eigentijdse hulpmiddelen zoals een robotarm en een computer, om zich creatief te uiten.

Zodra de muurschildering gereed is en onthuld wordt verzorgen kinderen en jongeren van drie reguliere basisscholen en een speciaal onderwijsschool de muzikale omlijsting. Daar wordt inmiddels al flink voor geoefend.

Met dit project willen we bereiken dat kinderen en jongeren met en zonder beperking kennis maken met elkaar en met elkaars leefwereld op basis van gelijkwaardigheid. Waar mogelijk wordt gestreefd naar blijvende contacten. Door leiding te krijgen van kunstenaars met een beperking ervaren ze dat een (zware) lichamelijke beperking je niet hoeft te weerhouden om zo optimaal en creatief mogelijk te leven.

Bijdrage JKF Kinderfonds € 5.000

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl