kinderen met een lichamelijke beperking steunen wij
JKF
Sterre Can ChildOnlangs heeft het JKF Kinderfonds een bericht over Sterre en haar familie (bron: De Gelderlander, klik op de foto voor het hele verhaal) op social media gedeeld. Haar verhaal heeft ons allemaal diep geraakt. Sterre was een jongere uit onze doelgroep, zij zag geen toekomst meer.

Hoogleraar Jan Willem Gorter, directeur van CanChild heeft naar aanleiding van dit bericht contact met ons opgenomen. Ook hij was erg geraakt door het verdrietige en uitzichtloze verhaal van Sterre. In de kinderrevalidatie draait het vaak alleen om de motorische beperking van de kinderen en jongeren; er moet volgens hem meer aandacht komen voor de mentale gezondheid. De lichamelijke beperkingen zijn zichtbaar, de geestelijke kant niet en dat maakt het zo moeilijk, zeker bij mensen die niet kunnen spreken.

 

 

Hoogleraar Gorter gaf onlangs een online workshop over het onderwerp van mental health bij jongeren met CP, helemaal in de COVID situatie waar jongeren hun vrienden en sociale contacten missen. Dit staat in de CanChild Today, de maandelijkse e-newsletter en op vimeo.
 
Het JKF Kinderfonds heeft tijdens de Corona-lockdown een aantal projecten gefinancierd om de eenzaamheid van de doelgroep te doorbreken. Een project dat hierbij aansluit is bijvoorbeeld het vlogproject van Cam On Wheels. Vloggers vertellen op beeld (soms zonder praten, maar met ondertiteling of met spraakcomputer) hoe hun leven eruit ziet tijdens de lockdown. Wat wij niet wisten is dat Sterre een klasgenoot was van één van onze vloggers. Valerie vertelt in haar vlog over het overlijden van Sterre en wat dit met haar en haar klasgenoten doet. Dan komt het allemaal wel heel erg dichtbij...
 
Het JKF Kinderfonds wenst alle betrokkenen veel sterkte toe en gaat met de heer Gorter in gesprek over dit onderwerp.
 
 

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl