20200006 KMMDe KUNSTMETMEKAAR (KMM) theaterroute vindt plaats op zondagmiddag 16 februari 2020. Voor wie dit wijkproject nog niet kent: mensen die in Arnhem-West wonen, werken en/of leren organiseren samen een kunstroute met liefst vijf voorstellingen op even zoveel locaties in Heijenoord.

KMM is ‘vanzelfsprekend inclusief’. Mensen met en zonder beperking en van jong tot oud, werken op basis van gelijkwaardigheid samen aan het maken van zeer gevarieerde voorstellingen. Door het hele jaar heen vinden inclusie-aciviteiten plaats in deze wijk (waar ook het JKF Kinderfonds gehuisvest is) met als hoogtepunt dit project.

 

Door de samenwerking rond de theaterroutes van KMM weten de mensen met en zonder beperking elkaar steeds beter te vinden. Er zijn ondertussen drie popbands ontstaan waarin mensen met en zonder beperking samen musiceren. Bewoners van Philadelphia die in de eerste editie nog voor de catering zorgden hebben ondertussen hun weg gevonden naar theatergroep Speels Collectief en er wordt momenteel gewerkt aan een kinderorkest in de wijk waarin kinderen met en zonder beperking het hele jaar door samen kunnen musiceren. KMM geeft niet alleen een boost aan de creatieve ontwikkeling van wijkbewoners in Arnhem-West, het geeft bovenal een boost aan de inclusie in de wijk.

JKF Kinderfonds financiert de helft van de voorstellingen en mag dus met recht hoofdsponsor genoemd worden. In het verleden zijn door het JKF Kinderfonds al veel meer inclusie-activiteiten in de wijk gefinancierd. Voor de muziekprojecten voor kinderen en jongeren met en zonder beperking werden veel instrumenten aangeschaft, van elektronische muziekinstrumenten voor kinderen met minimale motorische mogelijkheden tot trommels uit de hele wereld. De instrumenten zijn in al die jaren op het gebied van muziektherapie en inclusie-activiteiten zeer intensief gebruikt! 

Klik op de foto voor meer informatie over de theaterroute of de aanschaf van kaartjes voor KMM.

Bijdrage JKF Kinderfonds € 5.000

Facebook

Instagram

Youtube

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email:projecten@jkfkinderfonds.nl