20190026 IdefixIn juli zijn 46 kinderen tussen de 6 en 16 jaar met een lichamelijke beperking mee gegaan op zomerkamp naar de Chiristinahoeve in Hattem met Stichting Idéfix.

Het thema 'Olympische Spelen' zorgde voor noodzakelijke samenwerking in groepsverband en dat ging erg goed.

 

Verslag Idéfix
Eenmaal van de schrik bekomen bleek dat de Olympische spelen dit jaar in het Hattemse bos gehouden werden en wel op het achterterreintje van de Christinahoeve. Dat hadden ze wel even kunnen melden, die mensen van het vakantiepark! Dan hadden we daar rekening mee kunnenhouden. Er zat niet veel anders op dan mee te doen. Gelukkig had de organisatie wel op ons gerekend, want er waren shirtjes vervaardigd in diverse kleuren met een Idéfix voorop.

 

Idéfix gooide de oorspronkelijke plannen voor het kamp dus snel in de prullenmand en er werd een Olympisch vuur ontstoken bij de zandbak. Vanaf dat moment stonden conditie en prestaties centraal; er werd op de voeding gelet, iedereen werd dagelijks gewogen, sommigen kregen voeding uit een flesje via een slangetje en het spijt mij te moeten zeggen dat het doping-monster ook op ons kamp zijn kop opstak. Een jongeman was tijdens het volleybaltoernooi dermate geblesseerd geraakt dat hij zijn slaapkamer niet meer kon verlaten, een meter buiten de deur zeeg hij ter aarde. De volgende dag evenwel, toen het basketbaltoernooi werd afgewerkt bleek hij wonderbaarlijk genezen te zijn en deed in de verte wel denken aan Michael Jordan. Dit kon alleen maar aan de doping te wijten zijn. Het team werd dan ook geschorst. Kijk, er gebeurde weer van alles, zoals dat gaat, en toen zelfs het Olympisch vuur gestolen bleek te zijn was de maat wel vol. Drie Grieken zatern hierachter. Het duurde tot vrijdag voordat het vuur terug was. Onvoorstelbaar wat men wel niet op slot moet doen tegenwoordig. Gelukkig was er wel een geslaagd uitje, kwam iedereen voorzien van medailles thuis en kwam de mevrouw met de ijskraam het terrein weer opgehobbeld. Ook kwam Paralympisch medaillewinnaar Gerben Last (tafeltennis) onze spelen bezoeken. Deze kampioen woont in Hattem!

Verder is er nog een vlaggenspel, hindernissenrace met slaloms, kogelstoten, limbo-lopen (met tussendoor dopingcontrole) in het bos georganiseerd. De groep heeft een vlag  en een mascotte gemaakt. Er is gebasketbald, gevolleybald en een meerkamp georganiseerd. Er is film gekeken, gezongen, geplaybacked, geacteerd en gedanst tijdens de muziekavond en de bonte avond. De groep is een dagje naar het Dolfinarium geweest en heeft tot slot genoten van een chique galadiner.

Omdat Stichting Idéfix met zoveel vrijwilligers werkt, kunnen ze de kosten voor dit kamp laag houden. Het JKF Kinderfonds en de Cornelia - Stichting ondersteunden dit initiatief daarom ook weer van harte!

Bijdrage JKF Kinderfonds in cofinanciering met Cornelia - Stichting  € 5.000

Facebook

Instagram

Youtube

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email:projecten@jkfkinderfonds.nl