Het BENG!21 Judotoernooi wordt georganiseerd door de Special Needs Judo Foundation (SNJF). De SNJF heeft tot doel het bevorderen van de judosport voor mensen met een beperking. Maar tevens streeft de SNJF naar emancipatie en gelijkwaardigheid van judoka’s/mensen met een beperking. Om dit te bereiken ondersteunt SNJF judoka’s, judoorganisaties en organiseert het activiteiten en evenementen. het evenement vindt plaats op 12, 13 en 14 april 2019.

Als middel om deze doelstellingen te bereiken wordt er voor judoka’s met een beperking jaarlijks een judotoernooi georganiseerd in Beverwijk Het Ben van der Eng Memorial toernooi, kortweg BENG! is het grootste judotoernooi ter wereld voor judoka’s met een beperking. Het is inmiddels het belangrijkste breedtesportevenement voor judoka’s met een beperking. Al die jaren heeft het toernooi een enorme stimulering gegeven aan het judoën en bewegen voor mensen met een beperking. Dit bijzondere judo-evenement wordt georganiseerd onder auspiciën van Judobond Nederland.

Het bijzondere aan het judotoernooi is, dat deelnemers op hun eigen niveau uitgedaagd worden en sporten tegen andere gelijkwaardige judoka’s. Dit leidt o.a. tot de volgende resultaten: - Het vergroot het zelfvertrouwen van de deelnemers; - Het draagt bij aan de emancipatie en daarmee positieve beeldvorming over judoka’s met een beperking; - Door de omvang en het internationale karakter wordt de belevingswereld van de deelnemer vergroot; - Tijdens het evenement is er veel aandacht voor ontmoeting en krijgen de deelnemers de kans ‘nieuwe’ vriendschappen aan te gaan.

Bijdrage JKF Kinderfonds € 5.000

Instagram

Youtube

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email:projecten@jkfkinderfonds.nl