Update: de leerlingen hebben een fantastische week gehad. Ze hadden prachtig weer, de sfeer was goed en alles verliep zoals gepland. Ze hebben ervaring opgedaan m.b.t. sociale vaardigheden en samenwerken in de voorbereidingen en uitvoering van de werkweek. Ze hebben zelf ook een stuk verantwoordelijkheid gedragen voor een bijdrage aan de financiën door banketstaven te verkopen en daarmee maar liefst € 1.158,20 op te halen voor de werkweek, een superactie! Er ontstonden nieuwe vriendschappen. Het opbouwen van vriendschappen is voor deze groep leerlingen vaak lastiger omdat ze vaak niet in hun woonomgeving naar school gaan. Na afloop van school moeten ze zich vaak haasten om met de taxi naar huis gebracht te worden. Even afspreken na school is dan niet vanzelfsprekend. 20180068 logo De Sprienke20180068 logo Delta SchoolOnze bijdrage is dus goed besteed!

 

In maart gaan 29 leerlingen  van mytylschool de Sprienke en Deltaschool op reis naar Engeland. Ze oefenen op school alvast  met allerlei zaken die handig zijn als ze in Engeland verblijven, zoals bijvoorbeeld rekenen met vreemde valuta, omgaan met vertaal-apps, maar ook met de Engelse taal. Daarnaast oefenen ze ook met handige praktische zaken. Denk  bijvoorbeeld aan reizen met het OV in een rolstoel of het organiseren van een high tea.

De opzet voor de dagindelingen tijdens de reis zijn vrij globaal. Samen met en door de leerlingen wordt het programma de  maanden voorafgaand aan de reis voorbereid.

 Ook wordt er tijdens de reis veel gefocust op het gebied van zelfredzaamheid en op het ontwikkelen van een plan voor de persoonlijke toekomst van de leerlingen. De doelen komen bij alle geplande activiteiten aan bod.

Bijdrage JKF Kinderfonds € 5.000

Tekst: Stagiaire Nikky

Instagram

Youtube

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email:projecten@jkfkinderfonds.nl