kinderen met een lichamelijke beperking steunen wij
kinderen met een lichamelijke beperking steunen wij
JKF
JKF

20180019 foto LCKVLCKV Jeugdvakanties organiseert in de zomervakantie van 2018 een wheelerkamp voor jongeren van 15 tot en met 25 jaar met een lichamelijke handicap op het eiland Terschelling.

Er gaan 20 deelnemers mee die begeleid worden door 30 stafleden zodat één op één begeleiding mogelijk is. Kenmerkend voor het kamp is dat de deelnemers dingen doen die ook op andere, niet-gehandicapten, kampen van LCKV Jeugdvakanties worden gedaan waaronder ook het slapen in tenten.

Ze worden op dezelfde wijze behandeld en benaderd als niet-gehandicapten. De vereniging streeft ernaar om de kampprijzen zo laag mogelijk te houden. Dit wordt onder andere gedaan door uitsluitend met vrijwilligers te werken die geen (onkosten)vergoeding ontvangen. Het organiseren van het wheelerkamp brengt extra kosten met zich mee. Zo moeten er speciale rolstoelbussen gehuurd worden om de deelnemers te kunnen vervoeren. Ook is er extra materiaal nodig en worden er speciale hulpmiddelen gehuurd zoals rolstoelen en brancards.

Het wheelerkamp heeft als belangrijkste doelstelling het organiseren van een actief en leuk jeugdkamp in de vrije natuur voor jongeren met een lichamelijke beperking (leeftijd 15-25) met medewerking van uitsluitend vrijwilligers.

Bijdrage JKF Kinderfonds € 4.269

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl