kinderen met een lichamelijke beperking steunen wij
kinderen met een lichamelijke beperking steunen wij
JKF
JKF

20180035 JKF Music KidsOnder leiding van muziektherapeut Alex Hanssen van Klimmendaal Revalidatiespecialisten gaan 9 jonge revalidanten op een leuke manier revalideren. Zij nemen  deel aan een therapeutische blaasgroep of therapeutische ritmegroep en musiceren samen met leerlingen van de internationale muziekschool El Ele en met leerlingen van de West Arnhemsche Muziek Vereeniging.

 

Er wordt toegewerkt naar een echt optreden in de theaterzaal van Klimmendaal Revalidatiespecialisten zodat de jonge revalidanten extra gestimuleerd worden om wekelijks deel te nemen aan een therapeutische blaasgroep of therapeutische ritmegroep. Ondanks hun zware lichamelijke beperking kunnen zij laten zien dat zij actief kunnen musiceren. Dit is goed voor hun zelfvertrouwen en het versterken van hun eigenwaarde. Bovendien bevordert dit de integratie, inclusie en positieve beeldvorming doordat deze revalidanten samen met jongeren zonder beperking kunnen musiceren.

Doordat de revalidanten samen met kinderen met een verschillende culturele achtergrond musiceren sluit het project ook goed aan bij de verschillende culturele achtergronden van de jonge revalidanten.

Het JKF Kinderfonds ondersteunt dit project door de kosten voor het reviseren van de instrumenten voor de therapeutische ritmegroepen en therapeutische blaasgroepen en een gedeelte van de organisatiekosten op zich te nemen. Klimmendaal Revalidatiespecialisten stelt de theaterzaal beschikbaar voor de repetities en het optreden op 25 mei 2018.

Bijdrage JKF Kinderfonds € 1.500

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl