kinderen met een lichamelijke beperking steunen wij
kinderen met een lichamelijke beperking steunen wij
JKF
JKF

20180023 IdéfixStichting Idéfix organiseert tijdens het jubileumjaar (20!) weer een low budget Kinderkamp. De vakantieweek wordt gehouden in de Christina Hoeve op het vakantieverblijf  “de Leemkule” in Hattem. De Christina Hoeve is hiervoor een zeer geschikte accommodatie.

Het gebouw biedt plaats aan ongeveer 100 personen, heeft een grote keuken en een grote zaal. Het gebouw is goed geschikt voor het betreden met rolstoelen en er zijn aangepaste toiletten en douches voor gebruik door invaliden. In ieder slaapvertrek is een intercom-installatie zodat de kinderen ‘s nachts vanuit hun bed de wacht kunnen roepen. Buiten om het gebouw is een ruime speelweide met schommels (waaronder hun eigen rolstoelschommel) en een zandbak. 

ProgrammaDe voorbereidingsgroep bedenkt voorafgaand aan de vakantieweek een thema dat als een rode draad door de activiteiten loopt. Dit thema wordt visueel weegegeven door een rollenspel waarin enkele begeleiders zich inleven. Tevens stelt de voorbereidingsgroep een programma voor de week samen waarin als vaste activiteiten voorkomen: kennismakingsspel, boswandeling, postkantoorspel, disco, band, bonte avond, bingo en een gala diner.

Van het programma wordt een programmaboekje gemaakt dat ieder kind de eerste dag ontvangt. In het boekje is ruimte om de eigen ervaringen van het kind op te schrijven. Dit doet het kind zelf, of als het daartoe niet in staat is, doet de begeleider dit, zodat de ouders/verzorgers kunnen lezen wat het kind heeft meegemaakt.

Het JKF Kinderfonds ondersteunt deze leuke vakantieweek al vele jaren omdat Stichting Idéfix met weinig budget en heel veel trouwe vrijwilligers en bijzonder veel enthousiasme onze doelgroep telkens weer een fantastische week bezorgt! Veel plezier alvast!

Bijdrage JKF Kinderfonds € 5.839

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl