kinderen met een lichamelijke beperking steunen wij
kinderen met een lichamelijke beperking steunen wij
JKF
JKF

5-4-2017 Geschreven door Sem Wanders van Mariëndael

10 leerlingen van het Breda College zijn zelf bezig geweest met het organiseren van een eigen schoolreis naar het buitenland, vanaf de eerste schooldag. Het JKF Kinderfonds werd gevraagd een bijdrage te doen voor de meerkosten (aangepast vervoer, verpleegkundige, enz.). En besloot het JKF Kinderfonds mee te helpen.

Een organisatie kost natuurlijk veel tijd en moeite, er komt ook een heleboel bij kijken. De leerlingen van het Breda College kunnen dat zelf niet betalen, dus wil de school helpen, maar ze hebben niet genoeg geld.

Tijdens de reis oefenen de leerlingen met hun mondeling examen Engels.

Bij deze reis gaan ze zonder hun ouders. In het buitenland is dat een hele belevenis, er komt echter van alles bij. De extra begeleiding die nodig is, een verpleegkundige. Hopelijk kunnen wij meekrijgen wat ze hebben gedaan, dat zou leuk zijn!

Doelen voor dit project zijn:

  • Het plannen, organiseren en beleven van een reis met andere jongeren met een beperking in het buitenland. Hoe werkt dat in de maatschappij? Waar moeten we allemaal rekening mee houden?

    logo Breda College

  • Een leerproject in het werken naar zelfstandigheid;
  • Een leerproject op sociaal emotioneel gebied (grenzen leren kennen en opzoeken, opkomen voor jezelf, samenwerken etc.);
  • Goed voor de Engelse taal (de leerlingen doen allemaal examen in Engels), economie (wat zijn de kosten, hoe begroot je deze, welke acties kun je organiseren?);
  • Openbaar vervoertraining (ervaren hoe dat gaat met een lichamelijke beperking. Zij hebben vier leerlingen in een rolstoel).

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl