Skikamp Lyndensteyn was een succes!

Het zit er weer op, het jaarlijkse CP-skikamp van School Lyndensteyn uit Beetsterzwaag. Dit jaar was de bestemming Kaprun in Oostenrijk.

Iedereen, leerlingen en begeleiders, had het reuze naar zijn zin. Meer dan de helft van de leerlingen was voor de eerste keer mee en zij behaalden allemaal hun doel: zelfstandig met de lift omhoog en skiënd naar beneden. Een geweldige prestatie.
Het skikamp heeft een enorme meerwaarde voor de leerlingen. Naast het leren van skiën is de invloed van deze week op het verdere functioneren van de leerlingen, zowel thuis als op school, heel duidelijk merkbaar. Het zelfvertrouwen van de leerlingen is gegroeid en hun zelfredzaamheid is verbeterd.

Uit het verslag van mevrouw De Ruiter, één van de begeleiders van de groep, lezen we dat de sneeuwomstandigheden niet zo best leken, er was namelijk eigenlijk geen sneeuw. Maar de Oostenrijkers wisten daar iets op, in het dorp was een piste met kunstsneeuw. Een prachtige vlakke piste waar de leerlingen al gauw in de lift omhoog konden. Vanaf woensdag werd het echt mooi winterweer en kwam er ook sneeuw. Het gevoel van wintersport was er daardoor volop. Het ging fantastisch met de leerlingen. Iedereen genoot en er waren weinig problemen met vermoeidheid of pijntjes.
Mevrouw De Ruiter schrijft verder "Marc en Richard waren voor de laatste keer mee, ze mochten de grote hoge berg op. Rob ging ook als een speer en mocht ook mee de hoge berg op. Wat een ervaring. Eerst al met de gondel omhoog, stukje skiën en vervolgens in de stoeltjeslift met 6 mensen naast elkaar. Poortje door en laten door glijden op een mat en dan ineens schoof er een stoel onder je bips. Oeps, boven gekomen moest je er weer uit. Maar onze jongens deden het of hadden ze het al jaren gedaan. Super. Intussen gingen Gerko, Niek en Melvin beneden ook in de lift omhoog. Fantastisch. Naast het skiën natuurlijk ook ontspannen. Wij zijn een middag Zell am Zee in geweest, een heuse après-skibar bezocht, waar de voetjes van de vloer gingen. Traditioneel naar de skishow. Helaas was het niet wat we hadden verwacht, maar de weg er naar toe (berg opklimmen en dus ook afdalen) en terug was zo speciaal, dat we vreselijk veel lol hebben gehad. Op de vrijdag de slalom als afsluiting en natuurlijk de discoavond met de prijsuitreiking. Zaterdagmorgen vroeg op en na een zeer goed verlopen terugreis, arriveerden wij al om 21.00 uur, moe maar voldaan, in Beetsterzwaag". Foto's van het skikamp vindt u op de website van School Lyndensteyn.

Een dergelijk skikamp draagt bij aan het volwaardig deelnemen aan de maatschappij door deze leerlingen. Daarom ondersteunt het JKF Kinderfonds het aangepast skikamp voor kinderen met een CP van School Lyndensteyn. Ook de Cornelia-Stichting uit Beetsterzwaag heeft bijgedragen aan het skikamp.

Instagram

Youtube

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email:projecten@jkfkinderfonds.nl