World Cup en NK Rolstoeldansen tijdens Holland Dans Spektakel

Van 14 t/m 17 april vonden in Laco sportcentrum Cuijk de World Cup en Open NK rolstoeldansen plaats, een onderdeel van het Holland Dans Spektakel, dat verder nog de internationale danskampioenschappen sportdansen en streetdance omvat.

5-4-2017 Geschreven door Sem Wanders van Mariëndael

De Mytylschool Eindhoven wil voor de 12 leerlingen in het laatste jaar een eindreis naar Londen maken. Ze hebben het geld hard nodig, dus vroegen ze het JKF Kinderfonds om hulp, die hulp krijgen ze!

5-4-2017 Geschreven door Sem Wanders van Mariëndael

10 leerlingen van het Breda College zijn zelf bezig geweest met het organiseren van een eigen schoolreis naar het buitenland, vanaf de eerste schooldag. Het JKF Kinderfonds werd gevraagd een bijdrage te doen voor de meerkosten (aangepast vervoer, verpleegkundige, enz.). En besloot het JKF Kinderfonds mee te helpen.

5-4-2017 Geschreven door stagiaire Sem Wanders van Mariëndael.

Stichting Tweede Thuis In Altena is bezig met het bouwen van een huis voor lichamelijke- en geestelijke gehandicapten. Dat kost natuurlijk veel geld. Ze hebben het JKF Kinderfonds gevraagd of ze willen helpen en dat willen ze wel!

3-4-2017 Geschreven door stagiaire Sem Wanders van Mariëndael.

Mariëndael heeft geld nodig voor schoolkampen. Dit zouden ze zelf niet kunnen betalen, dus besloot het Johanna Kinderfonds ze te helpen! Maar hoe doen ze dit?

Onderwijscentrum De Twijn uit Zwolle organiseert jaarlijks schoolkampen voor de leerlingen. De schoolkampen worden georganiseerd voor 11 klassen en 173 leerlingen.
De leeftijd van de leerlingen varieert tussen 10 en 18 jaar.

logo de TwijnDe Twijn is een onderwijscentrum voor leerlingen met een lichamelijke, verstandelijke, medische of ernstig meervoudige beperking.
Op de Twijn worden kinderen gestimuleerd, geactiveerd en gefaciliteerd bij het ontwikkelen van de vaardigheden die ze nodig hebben om een betekenisvolle plek in de samenleving te krijgen. Het onderwijscentrum is onderdeel van koepelorganisatie Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle.

De schoolkampen hebben tot doel de leerlingen zelfstandiger en weerbaarder maken en hen voor te bereiden op o.a. werken, wonen en vrije tijd.

Een speciaal schoolkamp zorgt ervoor dat er een (nog) betere binding tussen leerling en leerkracht ontstaat. Doordat zij op elkaar aangewezen zijn, kunnen er doorbraken ontstaan, ook omdat er die week geen schooltijden zijn en er 'doorgewerkt' kan worden.
De kampen vinden plaats in aangepaste accommodaties, t.w. Bio Vakantieoord Arnhem (7x), 2 in groepsaccommodaties op Texel en Vlieland en 2 op een camping. Voor het vervoer wordt gebruik gemaakt van rolstoelbussen.

Kinderen en jongeren onbeperkt in beweging!

Eind 2014 diende Sportclub Doesburg een projectplan in voor 'Doesburg Uniek in Beweging'. Doel was om, met de samenwerkingspartners binnen het project, een stimuleringsprogramma op te zetten om kinderen met een beperking duurzaam aan het sporten te krijgen. Hiermee richtten zij zich op de bevordering van de gezondheid en de participatie van de doelgroep.

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: info@johanna.org