kinderen met een lichamelijke beperking steunen wij
JKF

Bekijk hier de fantastische film - gemaakt door Rock & Rolstoelproducties in opdracht van  het JKF Kinderfonds - van het inclusieve tunnelproject in Arnhem.

Straatnamenproject leerlingen Mariendael en docentEr is de laatste tijd (nu bijvoorbeeld ook vanwege BLM) veel te doen is geweest over de vermelding op straatnaambordjes van historische personen die vroeger als held werden gezien, maar waar we nu een beetje anders tegenaan zijn gaan kijken. Waar de één de geschiedenis niet uit wil wissen, wil de ander dat straatnamen hernoemd worden omdat ze de vernoeming als verheerlijking zien. Ook in Arnhem speelt dit probleem en wordt een oplossing gezocht.

20210052 speeltuin MoleculStichting Molecul uit Mook houdt zich bezig met het bevorderen van de leefbaarheid en sociale cohesie in het dorp Mook, inclusief het daarbij behorende buitengebied.

20210044 schip De JonathanVakantieschip De Jonathan is een aantal jaren geleden met een bijdrage van het JKF Kinderfonds toegankelijk gemaakt voor mensen met een lichamelijke beperking en daar heeft klas 2E van De Twijn nu fijn gebruik van kunnen maken. 

Vanwege de Coronapandemie heeft de school extra maatregelen getroffen. Alle begeleiders zijn van tevoren getest en tijdens de vaartocht is iedereen binnen de veilige bubbel gebleven.

Tunnel kleinAfgelopen weken hebben wel 200 kinderen van diverse scholen uit de wijken Heijenoord en Lombok en de Sterrenberg, jongeren uit de revalidantengroep van Klimmendaal en enkele inwoners van het Dorp de tunnel onder de Amsterdamseweg ter hoogte van het Oosterveld veranderd in een prachtig kleurrijk kunstwerk.

20210058 Wigwam vakantiesTijdens Wigwamvakanties wordt er een activiteitenprogramma georganiseerd waar alle kinderen van het gezin aan kunnen deelnemen. Elk kind met een beperking krijgt tijdens het activiteitenprogramma de benodigde persoonlijke, individuele zorg en begeleiding (één op één begeleiding). Hierdoor krijgen ouders en de rest van het gezin even tijd voor zichzelf en voor elkaar.

201030059 MoyamoyaHet onderzoeksteam van afdeling Kinderneurologie/ neurochirurgie, divisie Hersenen van het UMC Utrecht/ Wilhelmina Kinderziekenhuis heeft het onderzoeksproject 'Cerebrale perfusie en cognitie bij de ziekte van Moyamoya' succesvol afgerond. 

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl