kinderen met een lichamelijke beperking steunen wij
kinderen met een lichamelijke beperking steunen wij
JKF
JKF

20140117 MaartenskliniekHet vierjarig MuSSAP project van de Maartenskliniek is inmiddels succesvol afgerond. 

Doel van deze studie was het vergelijken van het effect van twee vroege thuistrainingsprogramma’s van gelijke intensiteit op de mate en kwaliteit van doelgericht bewegen bij zuigelingen met een hoog risico op het ontwikkelen van unilaterale cerebrale parese (CP). Daarbij werd Multi Sensory Stimulation And Priming (MuSSAP) toegevoegd aan een Early Intensive-Upper Limb training (EI-UL) en vergleken met EI-UL alleen.

20210080 Gilat theaterHet JKF Kinderfonds financiert samen met KION Kinderfonds uit Nijmegen theatervoorstellingen voor kinderen die opgenomen zijn in het Amalia Kinderziekenhuis (RadboudUMC) in Nijmegen. 

Tijdens de interactieve theatervoorstellingen worden de kinderen spelenderwijs uitgedaagd door de acteurs die daarvoor opgeleid zijn om mee te doen aan de voorstelling. Elke vorm van meespelen is laagdrempelig en kan op de eigen manier van het kind worden uitgevoerd ongeacht hun beperking. Zo zal het ene kind een heel klein aandeel hebben en zal het andere kind de hoofdrol opeisen. De kinderen die wel aanwezig zijn maar niet willen of kunnen meedoen zullen door kleine interacties met het publiek er toch bij betrokken blijven. Het even niet bezig zijn met ziek zijn geeft ontspanning. De ervaring leert inmiddels dat de kinderen soms letterlijke moe gestreden naar de voorstelling komen. Na de voorstelling gaan ze vaak weer bruisend en soms letterlijk huppelend weer teriu naar hun afdeling. 

Bijdrage JKF Kinderfonds en KION Kinderfonds € 10.000

20210076 MajstroMiddenin een nieuwe woonwijk in Nijmegen wordt door ouders van jongeren met een verstandelijke en/of meervoudige beperking een thuis gerealiseerd.

20210070 VPG Opmeer ruiterkamp 2021

 

Onder begeleiding van 18 vrijwilligers gaan 21 ruiters met een beperking in september op ruiterkamp naar een aangepaste manege in Drenthe.
Er wordt gelogeerd in de manege en de deelnemers gaan vier dagdelen paardrijden in de vrije natuur.

Doe mee! Geef je op voor STEPtember 2021: hét virtuele sponsorevent op het gebied van gezondheid en welzijn.
Door deel te nemen aan deze geweldige actie kun jij mensen met Cerebrale Parese (CP) ondersteunen.CP Steptember website

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl