20170117 overhandiging Stripboek Sam Sarah door bedenker KJ van der KloosterWe hebben op 14 januari 2020 een feestelijk momentje ingelast voor de overhandiging van het door het JKF Kinderfonds (mee)gefinancierde stripboek Sam & Sarah, je kunt meer dan je denkt door Kees-Jan van der Klooster. 

Het stripboek is getekend door Arie van Vliet en Paul Reichenbach naar een idee van (ervaringsdeskundige en rolstoelvaardigheidstrainer) Kees-Jan van der Klooster in opdracht van De Speeltuinbende.
Het is een superleuk en leerzaam stripboek geworden over de twee rolstoelhelden Sam & Sarah. Kinderen kunnen via de bijbehorende tuturials op de website van Sam & Sarah spelenderwijs allerlei rolstoelvaardigheden leren.

Het JKF Kinderfonds heeft dit leuke initiatief met plezier gefinancierd omdat de rolstoelhelden in dit verhaal niet zielig zijn, maar juist heel veel durven te proberen en leren. Dat vinden we belangrijk!

Deelnemers aan de rolstoelvaardigheidstrainingen van Kees-Jan Klooster ontvangen alllemaal een stripboek ter aanvulling op de cursus.

Bijdrage JKF Kinderfonds € 5.000

LOeS uitreiken chequeSommige kinderen met ernstige problemen in het houdings- en bewegingsapparaat kunnen niet of nauwelijks spreken. Voor communicatie maken zij gebruik van Ondersteunde Communicatie in de vorm van spraakcomputers en/of gebaren.

PowerchairhockeyHet JKF Kinderfonds heeft de teamleden van Team NL Powerchairhockey verrast met een cheque om hun droom uit te laten komen.

In de Maartenskliniek wordt fanatiek geoefend door het team. Dat moet ook, want er gaat een selectie van dit team naar het EK in Finland. Om dat Powerchairhockey nog geen olympische sport is, moet het team zelf op zoek gaan naar sponsors. Ze hebben al een heel groot deel door allerlei acties bij elkaar gekregen. Het JKF Kinderfonds helpt hier ook graag bij door een bijdrage beschikbaar te stellen voor de trainingen in Nederland en de reis naar Finland.

We wensen alle deelnemers en begeleiders heel veel succes in Finland!

Bijdrage JKF Kinderfonds € 5.000

Website wereldgehandicaptendag 2019

 

Op dinsdag 03 december was het Wereldgehandicaptendag. Daar staan wij als fonds voor kinderen en jongeren tot 25 jaar met een lichamelijke beperking uiteraard even bij stil.

20190027 Foto rolstoelvaardigheidJongeren die net in een rolstoel terecht zijn gekomen, hebben soms moeite met aanpassen aan de nieuwe situatie en kunnen veel baat hebben bij het oefenen van rolstoelvaardigheid.

20190029 Sjaak Pach Stichting boot Willem Alexander

De Sjaak Pach Stichting organiseert in 2020 weer een leuke vaarvakantie voor jongeren met een lichamelijke beperking. Ze gaan met een groep van 40 jongeren een week lang varen. Tijdens het varen kunnen de jongeren genieten op het topdek of leuke spelletjes spelen. Rond de middag wordt er afgemeerd in verschillende plaatsjes en kunnen ze samen met hun begeleiders het centrum gaan verkennen. Uiteraard worden er 's avonds ook nog leuke activiteiten georganiseerd zoals een disco-avond, een vossenjacht of een bonte avond. 

Instagram

Youtube

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email:projecten@jkfkinderfonds.nl