20180023 Idéfix 2018 kleinBegin juli heeft Stichting Idéfix weer een leuk kamp georganiseerd voor 43 kinderen van 6 tot 16 jaar met een lichamelijke en/ of meervoudige beperking. De kinderen hebben weer volop genoten van het Bal Masque, het uitstapje naar Julianatoren en allerlei leuke activiteiten rondom de aangepaste accommodatie van de Christinahoeve. Klik maar eens op de foto hiernaast om de enthousiaste verhalen te lezen op de website van Idéfix...

Wil je zelf ook mee op kamp volgend jaar? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bijdrage van JKF Kinderfonds samen met de Cornelia-Stichting € 5.839

 

 

 

 

Gefilmd door ons vlogteam van CamOnWheels


20180004 foto Heliolympics 1

‘Niemand aan de zijlijn’. Dat is de belangrijkste drijfveer. De deelnemers ervaren het samen sporten, de uitdaging om grenzen te verleggen en zich hierdoor verder te ontwikkelen. Meedoen en plezier beleven staan daarbij voorop! Dit doel is ruimschoots behaald. Er waren maar liefst 1050 deelnemers (en zelfs nog meer aanmeldingen) voor de 10 wintersport activiteiten op 7 verschillende locaties.
Er is samengewerkt met Uniek Sporten en Special Heroes en het werken met paralympische en olympische ambassadeurs zoals Bibian Mentel , Geert Schipper en Kees-Jan van der Klooster bleek zeer succesvol. Er was hierdoor veel positieve aandacht in de media. Dit bevordert de integratie van onze doelgroep en maakt de drempel om lid te worden van een vereniging lager voor kinderen en jongeren met een beperking. Veel deelnemers zijn enthousiast geworden over hun eigen kunnen.

quotes van een aantal deelnemers:
- zelfs in de rolstoel kan ik schaatsen;
- toen ik die berg afging in een zitski, sprongen de tranen in mijn ogen van geluk;
- het is fantastisch om de vrijheid te voelen, alles aan de kant te zetten en als ieder ander gewoon te kunnen sporten;
- hoe het met de andere deelnemers zit, weet ik niet, maar ik ben er bij de volgende Heliolympics zeker weer bij...

 

Om het project goed uit te voeren waren maar liefst 70 vrijwilligers werkzaam bij de activiteiten. Ze hebben hoogte- en dieptepunten naast en met de deelnemers beleefd samen met de supporters en bezoekers die onze deelnemers langs de kant stonden aan te moedigen.

Bijdrage JKF Kinderfonds € 10.000

 


Kidsrun foto 1

Dit zijn onze Kidsruntoppers!

Op zondag 9 september hebben de leerlingen van de Schatgraaf (en hun ouders!), Het Astrumcollege, Karel de Grote College, Het Lorentz en Het Westeraam de Kidsrun gelopen voor de kinderen van het JKF Kinderfonds. De vloggers en hun regisseur van CamOnWheels hebben het op film vastgelegd, deze film komt binnenkort op onze site...

Dankjewel Dionne, Fadoua, Ilze, Jayda (en papa en mama!), Jonathan, Niels, Nohr,Oumayra, Rebecca, Richard, Rob, Tyson, Veerle en Yassin! Dankzij jullie is het een groot succes geworden!

 

Kidsrun BridgeToBridge 2018 1Aanstaande zondag doet er ook een JKF Kinderfonds team mee met de Kidsrun van de BridgeToBridge loop in Arnhem. Er hebben zich inmiddels al een aantal leerlingen van Het Westeraam (Elst), Karel de Grote College (Nijmegen), Het Lorentz (Arnhem) en van de Schatgraaf (Arnhem) aangemeld om mee te lopen in het JKF Kidsrunteam om ons mooie fonds onder de aandacht te brengen en daar zijn we heel blij mee!

In 1900 is het JKF Kinderfonds (toen nog Johanna Stichting) begonnen met kinderrevalidatie in Nederland. Tegenwoordig vinden we het heel normaal dat dit allemaal goed geregeld is, maar in 1900 was dat nog niet zo. Tegenwoordig ondersteunen we fantastische projecten voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking, zodat onze doelgroep zo goed mogelijk mee kan doen in de maatschappij.

We ondersteunen bijvoorbeeld participatie projecten zoals schoolreisjes, werkweken, sporten, arbeidstoeleiding, muziekprojecten of toneelvoorstellingen door de meerkosten te betalen. Meerkosten zijn de extra kosten die gemaakt moeten worden voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking zoals bijvoorbeeld een aangepaste accommodatie, vervoer of extra verpleging. Maar we ondersteunen ook wetenschappelijk onderzoek zoals innovatie van de zorg of het ontwikkelen van hulpmiddelen (robotarm bijvoorbeeld) om de kwaliteit van leven voor onze doelgroep te verbeteren.

De Kidsrun wordt professioneel in beeld gebracht door onze ambassadeur Rebecca (alias: de eerste spastische cameravrouw) van CamOnWheels.

 

Kom je ons aanmoedigen? We starten met de Kidsrun van 1 mijl om 11.00 uur vanaf de John Frostbrug (Arnhem-Noord kant)

 

 

 

Filmfestival CamOnWheelsHet was zaterdagavond spannend voor ons CamOnWheels team. Zij stonden met hun film in de spotlights en dat was natuurlijk geweldig! Hun film was genomineerd voor de 'Best assemble, acteurs en actrices groepssamenwerking award' van 48 Hours Rotterdam. De prijzen werden uitgereikt door de jury bestaande uit Loes Luca, Susan Visser en de winnaar van vorig jaar.

Helaas viel de film niet in de prijzen, maar dat drukt de pret zeker niet. Het CamOnWheels team was opgevallen bij TV Rijnmond. Zij willen graag gaan samenwerken. Dit betekent uitzendtijd!!!

Omdat de regisseur Mascha Legel niet aanwezig kon zijn werd zij vervangen door Jelle (die we kennen van het filmen van de internationale Rolstoeldanswedstrijd in Cuijk). Jelle had samen met Mascha een mooie speech voorbereid, maar helaas paste dit niet in op de agenda. De speech wordt nu verwerkt in de film en in de lesmethode met persoonlijk portfiolio. Tijdens hun eigen filmfestival in februari 2019 gaan we het zien en horen!

20180039 ruiterkampJKF Kinderfonds wenst alle deelnemers en vrijwilligers een heel fijn ruiterkamp toe.

We zijn nu al benieuwd naar jullie verhalen...

 

Veel plezier!!!

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: info@johanna.org