20200004 Euro ChessOorspronkelijk zou het schaaktoernooi in 2020 plaatsvinden, maar helaas gooide de Coronapandemie roet in het eten. We kunnen natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar de Euro-Chess Foundation en Adelante Kind en Jeugd zijn nu toch begonnen met de voorbereidingen om het toernooi in de meivakantie van 2021 te laten plaatsvinden. En tsja...wordt het toch later, dan is dat zo. Veiligheid voor onze doelgroep, vrijwilligers en medewerkers staat voorop!

 

Het succesvolle schaaktoernooi vindt al vele jaren plaats in verschillende landen in Europa. Deze keer is Nederland weer aan de beurt.

Buiten het feit dat het natuurlijk een enorm leuk toernooi is waar iedereen aan mee kan doen wordt er ook hard gewerkt aan het verbeteren van bijvoorbeeld sociale vaardigheden, het bevorderen van de mobiliteit als je lichamelijk beperkt bent, het plannen en uitvoeren van taken, het toepassen van schoolvakken in de praktijk (taal en Europees Burgerschap bijvoorbeeld) en het gebruik van Social Media. Allemaal zaken die je in je leven nodig hebt om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven. 

Wi je meer weten over dit project klik dan hier.

Bijdrage JKF Kinderfonds samen met Fon Heuff de Zeeuw € 10.000

 

 

Terwijl we in de media horen dat het aantal besmettingen met Corona weer toeneemt zijn er gelukkig toch weer wat aanvragen voor schoolreisjes voor onze doelgroep. Onderwijscentrum De Twijn bijt het spits af met een aanvraag voor een zeilkamp in mei 2021 voor 32 leerlingen van 8 tot en met 12 jaar uit de uitstroomprofielen vervolgonderwijs en arbeid/ arbeidsmatige dagbesteding. 

20200052 Zeilkamp de Twijn

Met trots kunnen we melden dat het WMCX project van   Rock en Rolstoel Producties  klaar is, bekijk de film en geniet mee met het succes...

 De Documentaire “Backflip” over Dorian die zijn droom wil waarmaken in de sport WMCX. De docu werd gemaakt als eindejaarsproject binnen de opleiding van Rock en Rolstoel Producties.

Bijdrage JKF Kinderfonds voor outfit Dorian en productie docu € 2.250

 

Het Groot Arnhems Kinderorkest heeft een videoclip gemaakt om iedereen die deze vakantie in eigen land blijft toch een exotisch reisgevoel te bezorgen.

20200028 OrthesesDe afdeling Bewegingswetenschappen van VU Amsterdam onderzoekt hoe mensen bewegen en hoe dat bewegen kan worden verbeterd in de context van de sport en de revalidatie en verzorgt onderwijs over deze thematiek. Het onderzoek en onderwijs zijn multidisciplinair: fysiologie, psychologie en

20200025 Logo Amalia KinderziekenhuisDit project van het Amalia Kinderziekenhuis richt zich op het beschrijven van de impact van het gebruik van het speekselreducerende geneesmiddel glycopyrronium op het leven van kinderen met hinderlijk speekselverlies.

Facebook

Instagram

Youtube

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email:projecten@jkfkinderfonds.nl