20190029 Sjaak Pach Stichting boot Willem Alexander

De Sjaak Pach Stichting organiseert in 2020 weer een leuke vaarvakantie voor jongeren met een lichamelijke beperking. Ze gaan met een groep van 40 jongeren een week lang varen. Tijdens het varen kunnen de jongeren genieten op het topdek of leuke spelletjes spelen. Rond de middag wordt er afgemeerd in verschillende plaatsjes en kunnen ze samen met hun begeleiders het centrum gaan verkennen. Uiteraard worden er 's avonds ook nog leuke activiteiten georganiseerd zoals een disco-avond, een vossenjacht of een bonte avond. 

Elke deelnemer wordt begeleid door een vaste vrijwilliger. Daarnaast zijn er ook koks, een zaalteam, een recreatieteam en een nachtdienst aanwezig. Voor ouders en brusjes een fijn gevoel dat er dus goed voor hun kind, broer of zus gezorgd wordt in deze week. Omdat Sjaak Pach met allemaal vrijwilligers werkt kunnen de kosten voor deze leuke vaarvakantie laag gehouden worden. De meerkosten (extra kosten die gemaakt worden in verband met de beperking van deze doelgroep) worden door het JKF Kinderfonds betaald. 

Lijkt het je leuk om ook mee te gaan op vaarvakantie? Klik dan op de foto om na te gaan of je misschien ook nog mee kunt.

Bijdrage JKF Kinderfonds € 5.000

 

Diessen krijgt in april 220190061 Stichting Benjamin Diessen020 een uniek gebouw: De Nieuwe Eenhoorn. In het ene gedeelte van De Nieuwe Eenhoorn realiseert Stichting Benjamin Diessen elf appartementen voor bewoners met een beperking. Het andere gedeelte bestaat uit gezamenlijke ruimtes. Ouderen uit Diessen en omgeving houden hier sociale- en maatschappelijke activiteiten. Ook de hulpbehoevende, dementerende en eenzame ouderen krijgen er ondersteuning. Zo maken ze gebruik van elkaars voorzieningen en versterken ze de kracht van kleinschaligheid.

Omdat de resultaten van de eerste fase van het ADL-TTD project goed zijn heeft het JKF Kinderfonds besloten om ook de tweede fase van dit veelbelovende project van Universiteit Maastricht, Adelante en UMACO te financieren. De eerste fase is medegefinancierd door Health-Holland middels een zogenaamde PPS/ TKI subsidie. Ook Health-Holland is erg enthousiast over de resultaten. 

De projectleider heeft een project profile gemaakt van de eerste fase. Wanneer u op onderstaande foto klikt kunt u dit artikel lezen.

20170075 ADL TTD

20180069 foto uitreiking cheque51 leerlingen van het vierde jaar van VSO Mariëndael uit Arnhem zijn begin dit jaar op schoolreis gegaan. Er zijn 31 leerlingen naar Berlijn en 21 leerlingen naar Oostenrijk gegaan. Alles is volgens plan verlopen. Dankzij zeer goede voorbereiding en een strakke organisatie is het een succes geworden en konden de leerlingen groeien en genieten tijdens hun buitenlandreis. De ouders en leerlingen zijn van tevoren een avond op school geweest zodat ze precies wisten wat de leerlingen te wachten stond.

20180034 Euro ChessMytylschool Adelante organiseert in oktober een (schaak)werkweek in Praag voor 12 leerlingen. (Klik hier voor de site van deze schaakclub.) 

"Friends over Chess 2019 Praha" wordt georganiseerd om jongeren (met en zonder lichamelijke beperking uit verschillende Europese landen met elkaar op sportief en cultureel terrein in contact te brengen.

OCR De Twijn wil haar leerlingen stimuleren, activeren en faciliteren bij het ontwikkelen van de vaardigheden die ze nodig hebben om een betekenisvolle plek in onze samenleving te krijgen. Schoolreisjes zijn een geweldige (leer)ervaring in dit proces.
De Twijn 2017 vissen op het wad

De Twijn wil hiermee de volgende doelen bereiken: 

Leren leren; de leerling ontwikkelt een open en flexibele houding ten opzichte van de wereld om hem heen, mede in het kader van een leven lang leren.

20190044 VPG Opmeer ruiterkamp 2019A

In de eerste week van september 2019 organiseerde Vereniging Paardrijden Gehandicapten Opmeer weer het jaarlijkse ruiterkamp bij de aangepaste manage De Eekwal voor 16 ruiters met een lichamelijke beperking.

Tijdens het ruiterkamp wordt ernaar gestreefd om alle ruiters en amazones zoveel mogelijk hippische vaardigheden bij te brengen. De ruiters en vrijwilligers logeren in deze manege en gaan vier dagdelen in de vrije natuur paardrijden. Iedereen gaat ook zijn eigen paard of pony (helpen) verzorgen en de stallen schoonhouden. Zelfstandigheid tijdens het paardrijden wordt gestimuleerd maar dit is geen vereiste.

Instagram

Youtube

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email:projecten@jkfkinderfonds.nl