JKFKinderfonds 4x5In deze roerige tijden moeten we er meer dan ooit voor elkaar zijn. Voor de kwetsbaren in onze samenleving en ook voor onze landgenoten in vitale beroepen. Door fysiek wat meer afstand van elkaar te houden, redden we mensenlevens. Sluit je aan bij deze boodschap en houd afstand. #ZorgVoorElkaar

coronavirus virus dat sars en mers veroorzaakt 82283986In verband met de beperkingen die gelden voor bijeenkomsten gaan veel projecten niet door. Daarom heeft JKF Kinderfonds besloten om geen aanvragen meer in behandeling te nemen voor projecten die starten voor 1 augustus 2020.

Aanvragen voor projecten die daarna zullen plaatsvinden kunnen gewoon worden ingediend.

Logo Heuff de ZeeuwStichting Heuff de Zeeuw heeft een deel van haar vermogen ondergebracht in een fonds op naam bij het JKF Kinderfonds, het fonds Heuff de Zeeuw genaamd. Dit fonds kent als doelstelling het financieel ondersteunen van (wetenschappelijk) onderzoek en projecten die de kwaliteit van leven verbeteren van kinderen en jongeren tot 25 jaar met een lichamelijke en/ of verstandelijke beperking.

Het KION Kinderfonds is in 2020 gestart met het financieren van projecten voor kinderen en/ of gezinnen in het verzorgingsgebied van KION. Het JKF Kinderfonds verzorgt de backoffice werkzaamheden. Dit houdt in dat de aanvragen administratief worden afgehandeld door het JKF, daarnaast geeft het JKF Kinderfonds advies aan KION op basis van de vastgestelde criteria en doelstellingen van het KION Kinderfonds. Het bestuur van KION besluit uiteraard of een bijdrage wordt gegund. 

20190046 skikampen de Twijn 2020Meestal schrijven we (JKF) een artikel naar aanleiding van een eindverantwoording die we aangeleverd krijgen van onze aanvragers. Ditmaal hebben we echter zulke mooie reacties ontvangen van de ouders, dat we dit graag (met toestemming van de ouders) met jullie willen delen. Een filmpje van het CP skikamp en de StoerWinterWeek kun je bekijken door op de bovenste foto te klikken.

20110035 Intrathecal baclofen treatment in dystonic CPHet VUMC heeft het project inmiddels succesvol afgerond. Het resultaat kunt u hier lezen.

20170116 INZETAls tiener word je steeds zelfstandiger. Je wilt steeds meer je eigen leven leiden, met meer verantwoordelijkheid. Hierbij krijg je echter nog veel hulp van anderen. Het liefst wil je jouw leven meer zelf bepalen, plannen en organiseren. En daarbij minder afhankelijk hoeven zijn van anderen. 

INZET staat voor INtensieve ZElfstandigheidsTraining. Gedurende 15 dagen gaan de jongeren intensief met hun doelen aan de slag en wordt er geleerd door dingen gewoon te doen. Ze ontdekken dat veel mogelijk is, dat je zelf meer kunt dan je denkt. Het belangrijkste motto van Adelante is:

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan” (Pippi Langkous)

Klik op de foto hiernaast om de brochure over dit project van Adelante te bekijken.

Bijdrage JKF Kinderfonds € 30.000

 

Instagram

Youtube

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email:projecten@jkfkinderfonds.nl