kinderen met een lichamelijke beperking steunen wij
kinderen met een lichamelijke beperking steunen wij
JKF
JKF

TXA Tranexaminezuur

Twee kinderorthopedisch chirurgen van het LUMC en Sophia Kinderziekenhuis werken intensief samen om het medisch wetenschappelijk onderzoek op het gebied van kinderorthopedie regionaal en nationaal een impuls te geven. Op deze manier verwachten zij patiëntenzorg voor kinderen met orthopedische problemen, waaronder veel kinderen met neuromusculaire aandoeningen, op een Evidence Based manier evident te verbeteren en de samenwerking tussen kinderorthopedische centra in Nederland te bevorderen.

20210048 ZittiStichting Kleine Helden Huis gaat een nieuw stoeltje ontwikkelen voor kinderen met een fysieke beperking. Er wordt samengewerkt met TU Delft en Hogeschool Rotterdam. 

De kinderen hebben allemaal hun eigen medische indicatie zoals prematuur geboren/ moeilijke start,

foto VPG Opmeer ruiterkamp 2021 bij manege de Eekwal 1

Onder begeleiding van 18 vrijwilligers gingen ook dit jaar weer 21 ruiters met en zonder beperking in september op ruiterkamp naar een aangepaste manege in Drenthe.
Er werd gelogeerd in manege De Eekwal en de deelnemers gingen vier dagdelen paardrijden in de vrije natuur. 


20210086 Amarant Light
Tijdens de Amarant Light evenementen kunnen sporters met een beperking meedoen met allerlei leuke sporten. Stichting Samen Sporten Tilburg wil met dit project de gehandicaptensport uitbreiden en meer bekendheid geven, vrijwilligers en nieuwe (gehandicapte) sporters aan zich binden en samen brengen.

20140117 MaartenskliniekHet vierjarig MuSSAP project van de Maartenskliniek is inmiddels succesvol afgerond. 

Doel van deze studie was het vergelijken van het effect van twee vroege thuistrainingsprogramma’s van gelijke intensiteit op de mate en kwaliteit

20210080 Gilat theaterHet JKF Kinderfonds financiert samen met KION Kinderfonds uit Nijmegen theatervoorstellingen voor kinderen die opgenomen zijn in het Amalia Kinderziekenhuis (RadboudUMC) in Nijmegen. 

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl