Slider
Kerstkaart 2020 voorkantWe willen iedereen bedanken voor hun inzet voor de kinderen en jongeren van het JKF Kinderfonds tijdens dit bijzondere jaar.
Hoewel veel projecten (nog) niet door konden gaan vanwege de Coronapandemie zijn er ook veel mooie nieuwe initiatieven ontstaan waar we samen heel trots op kunnen zijn.
 
Het JKF Kinderfonds hoopt komend jaar weer samen met u te mogen werken aan een mooier, gezonder en voorspoediger 2021!

20170039 logo Radboudumc Amalia KinderziekenhuisOnderzoek naar dysfagie (problemen met slikken) en dysartrie (problemen met spraak) bij kinderen met neuromusculaire aandoeningen (NMA)

Met een gift van JKFKinderfonds heeft een onderzoeksgroep van het Radboud UMC een nieuwe volgende stap gezet in de logopedische behandeling van kinderen met NMA.

Het JKF Kinderfonds heeft zich samen met 19 Nederlandse gezondheidsfondsen ten doel gesteld om de jeugd van nu op te laten groeien tot de gezondste generatie van de wereld op fysiek, sociaal en mentaal gebied in 2040. Om dit te bereiken worden veel projecten opgezet die door de fondsen worden ondersteund. Er is een jongerencommunity (2K40) opgezet dat voor en door jongeren wordt gevuld met content op TikTok, Instagram, Twitter en Facebook. Op die manier leren we van de jongeren hoe zij tegen gezondheid en kwaliteit van leven aan kijken en daarop reageren met oproepen aan onderzoekers en het gericht opzetten van projecten.

Het project van Revalidatiecentrum De Hoogstraat en het UMC Utrecht dat u in het filmpje heeft gezien is hier een voorbeeld van. De jongeren in dit filmpje vertellen hoe zij denken gezonder oud te worden. 

Helpt u ons mee om onze jeugd gezonder te maken door het JKF KInderfonds te steunen in deze missie?

Veel slapen als je een beperking hebt is belangrijk om gezonder oud te worden. Revalidatiecentrum De Hoogstraat onderzoekt samen met UMC Utrecht wat er nodig is voor onze jeugd (met beperking)  om in 2040 tot de gezondste generatie van de wereld te behoren. 

Het JKF Kinderfonds heeft zich samen met 19 Nederlandse gezondheidsfondsen in 2020 aangesloten bij de Gezonde Generatie. Het doel is om projecten te ondersteunen en te initiƫren die kunnen helpen om onze jeugd op te laten groeien tot de gezondste generatie van de wereld in 2040. Projecten zoals te zien in het filmpje van Revalidatiecentrum de Hoogstraat en UMC Utrecht worden door het JKF KInderfonds daarom graag ondersteund, helpt u mee?

Help ons de kwaliteit van leven van onze doelgroep te verbeteren en steun het JKF Kinderfonds!

Meer bewegen als je een beperking hebt is belangrijk om gezonder oud te worden. Revalidatiecentrum De Hoogstraat onderzoekt samen met UMC Utrecht wat er nodig is voor onze jeugd (met beperking)  om in 2040 tot de gezondste generatie van de wereld te behoren. 

Help ons dit doel te bereiken en steun onze projecten!

20200067 ToolkitHet Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht (KCRU) richt zich op kinderen en jongeren met ontwikkelingsbeperkingen als gevolg van een hersenbeschadiging. Het doel is om hen te ondersteunen in hun ontwikkeling tot zelfstandige, gezonde en gelukkige volwassenen. De groep kinderen en jongeren waar KRCU zich op richt wordt ook wel aangeduid als Brain Based Developmental Disabilities (BBDD) en omvat onder andere kinderen met cerebrale parese, epilepsie, en hersentumoren.

20200065 KION wereldverbeteraarHet KION Kinderfonds maakt zich hard voor het geluk en de ontwikkeling van jonge kinderen in omgeving Nijmegen door hen een kans te geven te ontdekken wat zij leuk vinden en waar zij goed in zijn, waarbij zij zich gezien, gehoord en/of ondersteund voelen.

Dit doen zij door het financieel ondersteunen van:

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl