Image is not available

VIDEO STEPHEN

Image is not available

VIDEO DELANY

Image is not available

VIDEO GOVERT

Image is not available

VIDEO ELKE

Image is not available

VIDEO BOWI

Slider

De Gezonde Generatie

Het JKF Kinderfonds wil dat kinderen en jongeren zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige, gezonde en gelukkige volwassenen. Om deze reden hebben we ons aangesloten bij De Gezonde Generatie en investeren we samen met een groot aantal andere fondsen in Nederland in een programma in de gezondheid van toekomstige generaties. De Gezonde Generatie bestaat uit jeugd die zelf gezond wil leven, er de vaardigheden voor heeft en leeft in een omgeving die verleidt tot gezond gedrag. Dit geeft hen de weerbaarheid én de vrijheid om het beste uit zichzelf te halen en dromen waar te maken.

Community 2K40

Samen met bekende en (nu nog) onbekende makers hebben twintig Nederlandse gezondheidsfondsen (waaronder het JKF Kinderfonds) een community met de naam ‘2K40’ gelanceerd. Deze community, gecreëerd voor en door jongeren, is onderdeel van het meerjarenprogramma ‘De Gezonde Generatie’ dat er voor moet gaan zorgen dat de Nederlandse jeugd in 2040 de gezondste generatie van de wereld wordt, zowel fysiek als sociaal en mentaal. 

Ook voor onze doelgroep is gezond ouder worden heel belangrijk, want gezond oud worden zorgt ook voor minder beperkingen. Onze jeugd heeft hier zelf ook hele goede ideeën over, zij blijken heel verstandige oplossingen te hebben en vinden dat door 'grote mensen' bedachte oplossingen niet altijd passen bij de manier waarop zij in het leven staan. Daarnaast blijken zij ook behoorlijk kritisch naar hun ouders te kijken en het niet altijd eens te zijn met de ongezonde gewoontes van de volwassenen.  

 

betrokken organisaties de gezonde organisatie